Almar Online: wie is die Almar dan?

De man achter Almar Online is, dat valt te raden, Almar. Ik dus. Maar alleen een naam zegt natuurlijk niet zoveel. Het zegt niets over wie ik echt ben en wat ik graag doe. Daarom hier een voorstelrondje van mijn kant…


Opgegroeid met passie voor bedrijven

Ik groeide op in het Friese Grou en één van de dingen die ik graag deed, was rondfietsen op het plaatselijke industrieterrein. Nu is dat misschien een vreemd soort hobby, maar toen al werd ik getrokken door de plaatselijke ondernemingen. Wie waren zij en hoe waren ze zover gekomen? Internet bestond nog niet, dus even snel googlen zat er niet in .

Almar Online


En toen kwam internet en al in 1994 was ik online te vinden. Met akelig langzaam ladende sites, waarbij je geduld aardig op de proef gesteld werd. Hoewel we dat toen nog konden: wachten op internet! Moet je nu nog eens mee aankomen! Is je site niet snel genoeg? Jammer, dan scrollen we verder… Wat meteen duidelijk maakt dat online vindbaar zijn niet zomaar iets is. Daarvoor heb je kennis nodig: om op te vallen, maar ook om een goed werkende site te hebben.

 

Website Optimalisatie

Ik heb uren en uren besteed aan het verkrijgen van kennis over website optimalisatie. Ik heb alles gelezen op dit vakgebied wat ik maar te pakken kon krijgen, webinars gevolgd en daarnaast ook video’s bekeken. Ik wilde gewoon weten aan welke knoppen ik moest draaien om mijn DJ website hoger in Google te krijgen.

 

En wat al dat uitproberen heeft opgeleverd?

Veel nuttige kennis die ik nu kan gebruiken én daarnaast nog altijd leuke opdrachten voor mijn alter ego: DJ Big Blender.Google

Als technische marketeer is met de jaren die fascinatie gebleven, uitgebreid met het vindbaar maken online. Search Engine Optimisation, oftwel SEO.

Ik werk graag met vooruitstrevende ondernemers. Ondernemers die verder willen kijken en begrijpen dat je daarbij ook online goed vindbaar moet zijn. De marketing tools die hierbij te gebruiken zijn, die fascineren mij! Werken op het snijvlak van marketing en IT: dát is waar het voor mij om draait. Om zo ondernemers verder te kunnen laten groeien!

Specifiek over Google raakte ik geïnspireerd door het lezen van het boek "The Google Story” in 2005. En daarmee was mijn interesses zo gewekt dat ik me verder in Google heb verdiept:

  • Ik beheers de hele reeks Google Tools (Ads, Search Console, Analytics, Tag Manager)
  • Ik heb het Google Ads Search Certificaat behaald
  • En de Google Analytics Individual Qualification

Boek The Google Story


Werkervaring

Eindelijk was ik zover om zelf aan de slag te gaan in 2003 en ik had het geluk direct als marketeer werkzaam te mogen zijn. Vooral bij Wehkamp, waar ik meer dan tien jaar werkte, heb ik veel ervaring opgedaan. Hier heb ik de transitie meegemaakt van postorder bedrijf naar volledig e-commerce bedrijf.

Na mijn vertrek bij Wehkamp in 2014 heb ik mijn passie ontwikkeld voor Zoekmachine Optimalisatie (SEO). Zo besteedde ik het volledige forse opleidingsbudget aan trainingen over Online Marketing. Hierbij was één van mijn eerste trainingen “Kom hoger in Google” van SEO Zwolle.

  • In 2017/2018 heb ik gewerkt bij BrugMedia (de uitgever van ‘De Swollenaer’ ) waar ik weer meer in aanraking kwam met de lokale markt en adverteerders en ook inzage kreeg in vele interessante partijen om mee te linken.
  • Tussen deze twee bedrijven door werkte ik bij DGB, een energiebedrijf uit Hardenberg. Mijn werkzaamheden hier waren het opzetten en uitvoeren van een Online Marketing strategie, SEO en Content Strategie. Door mijn werkzaamheden bij uitéénlopende bedrijven, heb ik een hoop ervaring opgedaan op marketingniveau.

Overige certificaten

Maar daar bleef het niet bij. Natuurlijk heb ik ook verder gekeken en nog meer certificaten gehaald, zoals o.a.:

  • SEO voor Lokale Ondernemers (Karel Geenen Academy) Januari 2017
  • Diverse Badges van de Yoast Academy (zie onderaan de pagina)
  • Opleiding tot SEO Specialist (SEOGuru, 27 oktober 2017)
  • Ik werk nu af en toe ook samen met tekstschrijver en trainer Rutger Steenbergen van SEO Zwolle

Kijk ook gerust eens op mijn LinkedIn profiel

Google Analytics Qualified Professional

En dan nu als zelfstandig ondernemer

Een grote droom is ondertussen uitgekomen. Sinds 1 januari 2017 ben ik dan eindelijk ook zelf een ondernemer. Almar Online is ‘geboren’. Het uitdagende van mijn werk als zelfstandig ondernemer vind ik, dat ik de lokale ondernemer verder kan helpen met online groeien. Door het inzetten van mijn opgedane kennis en ervaring op het online vlak (in het bijzonder SEO). Met mijn bedrijf kan ik ondernemers namelijk online écht verder helpen.Met mijn kennis over SEO ondersteun ik MKB bedrijven in de regio Zwolle.

Mijn dienstverlening richt zich primair op: 

Lokale vindbaarheid (SEO)

Link Tactics

Websites

SEO Coaching

Mijn toekomstbeeld

Natuurlijk heb ik dromen. Dromen om verder te groeien en met mijn passie andere bedrijven te kunnen helpen. Misschien kan ik jou ook wel van dienst zijn?!© 2024 | Almar Online (Almar Hijlkema) | Hardesteinstraat 19, 8012 ES, Zwolle | KvK: 56011261 | Tel & Whatsapp06-11320921 |  Mail: bwYBCQAvDgMCDh0AAQMGAQpBAQM@nospam

empty